Gas Laws and Properties of Gases: Short Questions and Answers

In this post, we learn about Short question Gas Laws and Properties of Gases.


Request to Read First: Gas Laws and Properties of Gases in Chemistry

Gas Laws and Properties of Gases : Short Questions and Answers
1. Question: – What is the absolute zero temperature value on the Celsius scale?
 
Answer: – The absolute zero temperature value is -273oC on the Celsius scale.
 
 
2. Question: – What is the standard temperature on the Kelvin scale?
 
Answer: – The standard temperature of the proof temperature on the Kelvin scale is 273 K.
 
 
3. Question: – In both the Boyle and Charles formulas, write the name of the physician who is caught constant.
 
Answer: – Both the formulas of Boyle and Charles hold the mass of the gas constant.
 
 
4. Question: – What is the value of water boiling point on an absolute temperature scale?
 
Answer: – The value of water boiling point on the absolute scale of temperature (273 + 100) K = 373K.
 
 
5. Question: – What is the volume of an ideal gas with absolute zero heat?
 
Answer: – The ideal gas volume is zero at absolute zero heat (-273oC).
 
 
6. Question: – to Express the Celsius temperature on a Kelvin scale.
 
Answer: – If the temperature of an object on the Celsius scale is t oC, then the temperature on the Kelvin scale is T = (273 + t ) K.
 
 
7. Question: – What is the warmest between 30oC and 300K?
 
Answer: – 30oC = (273 + 30) K = 303K, so between 30oC and 300K, 30oC warming is high.
 
 
8. Question: – If the temperature is 32oC on a single day’s Celsius scale, what is the value of this temperature on the Kelvin scale?
 
Answer: – On the Kelvin scale if the temperature is 32oC on the Celsius scale, the temperature will be = (273 + 32) K = 305K.
 
 
9. Question: – What is a major religion of gas?
 
Answer: – One of the major religions of gas is the gas in which the containers are kept; This is called gaseous pressure.
 
 
10. Question: – What is constant in Charles’ formula?
 
Answer: – The constant of Charles’s formula are two: (i) gas pressure and (ii) gas mass.
 
 
11. Question: – What is the value of zero on the Fahrenheit scale?
 
Answer: – Fahrenheit scale absolute value = -459.4oF.
 
 
12. Question: – Name the instruments used to measure gas pressure and atmospheric pressure.
 
Answer: – Manometer is used to measure gas pressure and barometer is used to measure atmospheric pressure.
 
 
13. Question: – What does gas pressure mean?
 
Answer: – A gas that is placed in a container enclosed in a certain heat, applied perpendicularly to a single field floor on the inside wall of the vessel is called the pressure of that gas. If a gas enclosed in a container exerts an F force on the area A of the inner wall of the vessel, then the pressure of that gas, P = F / A, that is, pressure = technology force/area
 
 
14. Question:- What is Pascal?
 
Answer: – The unit of pressure in the SI method is Pascal or Newton / m2.
 
 
15. Question: – What is the gaseous molecule that crosses the distance between the two shocks?
 
Answer: – A gaseous molecule that crosses a distance between two shocks is called a free path.
 
 
16. Question: – H2S gas is enclosed in a 250cm3 volume gas jar. The jar is connected to a pressure measuring device manometer. Now if the heat is applied to the jar, the lesson of the manometer will remain the same, increase or decrease? Support your answer based on the dynamics of the gas molecules.
 
Answer: – Applying heat to the gas in the enclosed container increases the heat of the gas. In this case, the average speed of the gaseous molecules is increased. The rate of collision with the gaseous walls of gaseous molecules increases. This is why gas pressure will increase. This will increase the reading of the manometer.
 

You May Also Like:- 

1 thought on “Gas Laws and Properties of Gases: Short Questions and Answers”

Leave a Comment